“Abah nak cuba boleh? Abah tak pernah pakai.”

Semalam tuIar dilaman twitter apabila seorang pengguna menggunakan akaun @AimanHamizan memuat naik gelagat ayahnya memakai jubah dan topi konvo. Namun status yang dimuat naik bagaimanapun menarik perhatian warga twitter.

“Abah nak cuba boleh? Abah tak pernah pakai.”

Akibat dari video tersebut pengguna yang lain turut memberikan komen malah turut berkongsi gambar ibu bapa mereka yang turut sama berkeinginan untuk memakai jubah konvo.

Ayah sy pun teringin nak pakai ni tapi tak sempat sbb ayah meninggaI 2 minggu sebelum konvo. Mak sy teringin nak pakai jugak tapi tak bole sbb mak dlm tempoh iddah. Jadi, makcik sy lah yg teman dan dapat pakaii. Alfatihah utk ayah

Untung dpt pakaikan jubah kat abah atau mak. Both my parents can’t come to my graduation. Because of financial crisis. But I don’t blame them. I’m more than grateful that I get my degree. I love them so much

Sebagai ibu bapa melihat kejayaan anak-anak merupakan pengalaman dan momen yang paling berharga. Mungkin dahulu mereka tidak kesampaian untuk menyambung pelajaran jadi mereka telah berusaha keras supaya anak-anak dapat menjejakkan kaki ke menara gading sekaligus mendapatkan segulung ijazah.

Tahniah buat para graduan yang berjaya menamatkan pelajaran!

Video :


Artikel ini disediakan oleh Media Cite Heboh. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Media Cite Heboh tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..