“Akhirnya mumia mengantuk dalam lagu Didi & Friends dapat juga tidur di katil hospital.”

Drama Camelia baru sahaja tamat ditayangkan di TV3. Drama lakonan Diana Danielle, Saharul Ridzwan dan Ain Edruce ini antara drama yang harus diberikan pujian kerana jalan cerita yang diketangahkan agak berbeza iaitu tentang seorang yang mempunyai peny4kit spIit personality dis0rder.

Boleh dikatakan semua pelakon berjaya membawa watak masing-masing yang kebanyakkannya bermain dengan emosi. Sampaikan para penonton pun naik darah dibuatnya dengan lakonan jah4t Ain Edruce memegang watak Marina.

Pada episod akhir terdapat babak di mana Marina terIantar di katil hospitaI dengan keseluruhan mukanya berbaIut akibat dari simb4han 4sid dari bekas suaminya. Adegan itu mendapat perhatian dari warga twitter yang memang tidak kering idea membuat lawak.

Cerita camelia ni tv3.. Yg dibalut jd mumia tu @ainedruce kena simb4h 4sid jah4t sgt and then jd muka nenek kebayan dah kena balasan, jadi baik mintak maaf kat mariam habisss.. Cliché kan hehehe.. Buat pIastic surg3ry cantik semula then jd la host hero remaja pulakk OMG.

Hahaaha ni lawak..cite drama melayu kite skrg byk yg membosankn..dari drama petang bwk ke malam semuanye jalan cite yg same cume pelakon je lain2..mak jah4t ayah plk diam..jdi m4ngsa anak..alahai drama melayu buat la cite yg menjiwai sikit

Cerita camelia ni meng4rut la kena simb4h 4sid kt muka aje ni dekat hospitaI tetiba dua tangan berbaIut lepastu satu kepala dibalutnya dh mcm mumia dah ! yihhhhhh

Saye rasa diorang ni saja2 buat mcm ni utk hiburkan masyarakat mudah terhibur hahahahaha

Sebelum ini ada beberapa doktor telah memberikan pendapat tentang babak ketika di HospitaI yang kebanyakkannya tidak mengikut situasi sebenar keadaan di hospitaI.

“Disarankan sebelum membuat babak melibatkan pes4kit, dapatkan nasihat dari pakar perubatan dahulu untuk mendapat babak yang realistik,” – Dr Amirul Amzar

“Saya syorkan, produser-produser filem atau drama Melayu ini, cari doktor, kalau keced3raan itu di bahagian otak, cari doktor bahagian otak. Kalau keced3raan itu melibatkan tuIang, cari otopedik misalnya.” – Dr Abd Shukor

“Ada yang kita tahu dia buat ‘homework’, dia bertanya kepada doktor ke atau siapa-siapa dalam bidang perubatan. Ada yang boleh diterima.” – Dr Liyana Dhamirah

Kongsi Artikel Ini :