Anak-anak Abby Abadi kumpul duit sedekahkan 2 Freezer untuk simpan susu-susu ibu di Hospital

Umum mengetahui bahawa Abby Abadi telah selamat meIahirkan bayi pram4tang yang diberi nama Muhammad Danial Firman Faizal. Buat masa sekarang, anaknya masih lagi diraw4t di NICU HospitaI Sungai Buloh.

Menurut Abby Abadi, beliau akan melihat perkembangan anaknya setiap hari disamping memberi susu ibu untuk tumbesaran anaknya.

Bukan Abby Abadi sahaja, malah semua ibu yang mempunya masaIah yang sama juga akan berbuat sedemikian. Penyimpanan susu ibu di dalam hospitaI adalah amat penting.

Oleh itu, Abby dan su4mi serta anak-anaknya iaitu Mohamed Danish Hakim, Marissa Dania Hakim dan Maria Danisha Hakim telah bersepakat untuk bersedekah dengan memberikan 2 buah freezer untuk kegunaan ibu-ibu di sana. Alhamdulillah, murah rezeki mereka.

Alhamdullillah Syukur (25/10/19)

Rezeki ALLAH dikongsi bersama

Minggu ni tak sempat nak belanja makan pada staff nurse & doc2 HSB yang rajin melayan kami & menjaga baik anak kami NICU … jadi kami saya, su4mi @jaiezzany & anak2 @danishhakimofficial @marissadaniaaaa_ @m_danishaa @daiyandayana semua belanja 2 freezer utk NICU ni bagi menampung susu badan ibu2 yang pam kan susu untuk baby2 mereka di sini termasuklah saya.

YAKIN DENGAN JANJI ALLAH

Apa sahaja yang diniatkan kerana ALLAH, jangan teragak-agak. Bagi je.. yakin ALLAH akan ganti semula

Yerrr.. itulah yang sedang kami sekeluarga usahakan kerana kami sangat yakin dengan janji ALLAH, apa yang kita sedekahkan sewaktu hidup di dunia.. itulah harta kita di akhirat “sana”

Hidup jangan berkira dengan ALLAH & biar bermanfaat untuk orang lain. Semoga ALLAH redha… Aminnn

Ps: Terus doakan Baby Muhammad Danial Firman Faizal kami & anak2 pram4tang yang lain di NICU agar terus kuat & bertahan sampai berjaya balik rumah masing2 & membesar menjadi Hamba ALLAH dan Umat Muhammad yang beriman, Aminnn

Rata-rata netizen meluahkan rasa syukur dan memuji tindakan yang dilakukan mereka. Hebat didikan yang diberikan oleh keluarga Abby Abadi dan Norman Hakim.

baik ye abby ni… saya tak fikir pun boleh buat wakaf macam ni.. kalau seribu rakyat buat macam ni.. subhanallah – Netizen

Ya Allah.. murahnya hati Kak Abby dan su4mi.. semoga Allah luaskan lagi rezeki akak sekeluarga.. dan doakan juga yg terbaik utk baby Danial Firman- Netizen

Sebelum ini Abby Abadi turut berkongsi anaknya berada dalam keadaan yang stabil dan sangat berterima kasih kepada semua yang terlibat menjaga anaknya dihospitaI.


Artikel ini disediakan oleh Media Cite Heboh. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Media Cite Heboh tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..