Bukan caIang-caIang, pekerja bangla guna campuran Yeast, gula, air dan baking powder untuk hasilkan api

TuIar di laman twitter hari ini apabila seorang warga twitter menggunakan akaun @janatunmaqwa memuat naik aktiviti pekerja warga Bangladesh di belakang rumahnya.

Menurut beliau, pekerja Bangladesh tersebut menyaIakan api dengan menggunakan campuran dari yeast, gula, air dan baking powd3r. Kemahiran yang ditunjukkan membuatkan beliau terk3jut. Katanya beliau yang berkelulusan Universiti terasa rendah diri berbanding mereka.

Perkongsian video tersebut mendapat lebih 7ribu tanda suka dan lebih 9 ribu ulangsiar. Malah warga twitter yang lain turut berkongsi pengalaman mereka bersama warga asing yang berada di Malaysia.

Kebanyakan rakyat Bangladesh yang berada di sini mempunyai kelulusan yang tinggi malah ada yang belajar hingga ke peringkat Master dan Phd. Tetapi disebabkan oleh faktor ekonomi di negara asal, mereka terpaksa mencari rezeki walaupun hanya bekerja sebagai buruh binaan.

Bangla yg kita duk rendahkan tu bukan beshe2 tau education level diaorg, diaorg kalau balik Bangladash sana mmg disanjung sbb dpt kerja luar negaraa… ada je bangla yg ada phd tpi dtg sini kerja buruh.

Thats why aku pant4ng kalau budak² rendah²kan bangla ni dekat mamak mostly diorang panggil bangla buat bunyi tikusssss !! SO RUD3 !! KURANG² CALLING ANE IS MORE BETTERRRR !! HAIHH

Kebanyakan yg dtg sini pndai2 tapi disebabkan peluang pekerjaan sana x bnyk tu yg dtg sini..pernah baca dulu Bangla ni gi kIinik pastu dia nk ubat and sebut nama scientific ubat tu terkedu doktor situ.

Memang bukan biasa-biasa ni. Rasa nak google je macam mana reaksi kimi4 yang boleh hasiIkan api tu?hehe

Video :


Artikel ini disediakan oleh Media Cite Heboh. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Media Cite Heboh tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..