Giliran Su ami Lufya, Dr. Che Hafiz jawab tuduhan

Memang agak p4nas cerita mengenai rumah tangga Lufya Omar dan su ami Dr Che Muhammad Hafiz. Menurut Hafiz sebelum ini, dia telah mence raikan lsterinya Lufya menerusi aplikasi whatsApp.

Lebih menge jutkan apabila Hafiz tidak menghadirkan diri semasa hari sebutan permohonan ce rai di mahkamah baru-baru ini. Menurut dakwaan Lufya, agak sukar baginya untuk menghubungi Hafiz untuk berbincang. Lantaran itu, pelbagai tohmahan yang diterima Hafiz.

Hafiz hari ini terpanggil untuk meluahkan rasa hatinya di laman IG miliknya. Jelas Hafiz, dia tidak akan sesekali membuka cerita kepada orang luar dan lebih suka memilih untuk mengikut undang-undang. Dia tidak mahu membuka aib dan memburukkan mana-mana pihak.

Selain itu, dia turut menjelaskan kerjaya sebagai doktor kerana sebelum ini terdapat segelintir netizen memandang rendah kerjanya sebagai ‘ Doktor Biasa je’. Namun Hafiz tidak menjelaskan mengapa dia tidak hadir pada prosiding di mahkamah baru-baru ini.

 


Salam sejahtera..

Seperti mana yang telah saya katakan. bukan cara saya untuk membuka aib atau memburukan mana2 pihak.

Negara kita ada undang2 dan demi menjaga hati ramai pihak. sy akan ikut saluran dan cara yang betul. Ini kerana saya mahu selesaikan setiap perkara dengan cara yang terbaik dan lebih professional apatah lagi ia melibatkan personal matter.

Saya juga ingin menjelaskan perkara berkenaan statement yg dibuat ke atas saya “Doktor biasa je”.

Yes memang saya Seorang medicaI officer di salah sebuah klinik kesihatan dan masih belum jadi seorang specialist, consultant mahupun head of department.

Saya juga tidak dikurniakan kuasa luar biasa. Namun saya tetap bersyukur kepada Allah swt kerana masih diberi peluang,k udrat serta kekuatan kepada saya untuk merawat pesa kit2 saya dengan ikhlas.

Saya lebih happy apabila melihat senyuman yang dilempar oleh pesa kit terhadap saya setelah kesembuhan yang Allah swt berikan terhadap mereka. \

Saya berharap agar semua jangan cepat jump into conclusion malah mendoakan kearah kebaikan buat kami. semoga setiap perkara akan dapat kami selesaikan dengan cara yang terbaik.

Akhir kata saya ingin memohon maaf jika ada tersalah kata atau terkurang mana2. Sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah swt dan kekurangan itu adalah dari kelemahan saya sendiri. Sekian..

Kita doakan yang terbaik untuk mereka berdua.


Artikel ini disediakan oleh Media Cite Heboh. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Media Cite Heboh tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..