“Kalau Sabun Jatuh Jangan Ya..”- Baby Shima Tegas Mahu Ambil Tindakan Remaja Beri Komen Lvcah

BUKAN kali pertama penyanyi Baby Shima menerima mesej atau komen berbaur Iucah daripada netizen di laman sosiaInya.

Terbaharu, Shima, 25, memuat naik paparan skrin beberapa komen Iucah dan sikap bia dab seorang individu di fotonya.

Menurut Shima, dia berharap individu tersebut tidak memberi alasan kurang bijak selepas pihaknya mengambil tindakan undang-undang.

“Anda bukan orang pertama! Jangan pula bagi alasan bodoh selepas ini. Handphone kena hack.

Antara komen Iucah individu tersebut di IG Shima.

“Rupa-rupanya masih ada yang tak sedar diri lagi! Tunggu tindakan selanjutnya. Terima kasih komen anda,” tulis Shima di Instagramnya.

Rata-rata pengikutnya turut berang dan berharap dengan tindakan yang diambil Shima itu memberi pengajaran kepada netizen yang gemar melakukan perkara tidak senonoh.

“Saya sebagai rakyat Malaysia, adalah memang wajar orang macam tu diberi tindakan yang tegas bagi mengelakkan budaya membuli di laman sosial terus berluasa. Di manakah nilai moraI dan adab ketimuran kita.

“Siapa pula budak ni. Cakap tak punya sopan santun bila kau tak suka tak payahlah nak cakap macam-macam yang tak ada guna. Bila kena buat laporan poIis baru padan muka.

Netizen setuju tindakan Shima membuat laporan polis terhadap individu yang meninggalkan komen atau mesej berbaur Iucah.

“Perangai kurang lebih dengan monyet. Buat laporan poIis sajalah budak tu. Biar dia kena kurung dekat sangkar yang namanya lokap,” komen netizen.

Pada Disember tahun lalu, penyanyi lagu Pura-Pura Bujang ini pernah membuat laporan polis terhadap individu yang menghantar mesej Iucah di Instagramnya.

Malah Shima mendedahkan dia pernah menerima foto Iucah daripada seorang lelaki yang sudah berkahwin dan mempunyai anak.

Namun ketika itu dia hanya mengambil langkah menyekat akaun laman sosial individu dan sesiapa sahaja yang menghantar mesej seperti itu.

sumber : mstar


Artikel ini disediakan oleh Media Cite Heboh. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Media Cite Heboh tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..