Kepala ayam beracvn digunakan untuk membvnvh 60 ekor kucing peliharaan

Hari ini tuIar dilaman facebook, apabila 17 ekor kucing peliharaan Nur Fiqry. Siaran itu telah dikongsikan dari facebook D’Cat D’Hati.

17 ekor kucing ma ti bergelimpangan diracvn secara ke jam. Itulah nasib kucing-kucing gelandangan peliharaan Muhammad Nur Fiqry Zahari yang ma ti dalam kawasan rumah sendiri di Lorong Seri Kuantan, Kuantan Pahang, Malaysia akibat perbuatan khia nat manusia yang tidak menyukai kucing.

Apalah do sa kucing-kucing tersebut pada orang yang meracvn mereka sampai ma ti. Ketika kejadian Nur Fiqry tiada di rumah. Pembvnvh ke jam mencampakkan kepala ayam mentah yang telah dilumur ra cun untuk membvnvh 60 ekor kucing peliharaan Nur Fiqry. Bagaimana pun hanya 17 ekor kucing yang maIang terkena kesan racvn sehingga menyebabkan kema tian.

Tragedy sa dis dan tra gis ini tidak boleh didiamkan dan diharapkan Nur Fiqry membuat laporan polis serta aduan bertulis kepada Jabatan Perkhidmatan Veterinar Malaysia untuk siasatan teliti dan menjejak pelaku sampai dihu kum. Inilah masanya Akta Kebajikan Haiwan 2015 digunapakai secara menyeluruh untuk membolehkan hu kuman untuk pelaku dapat dilaksanakan secara total.

Semoga Nur Fiqry terus tabah dan kuat semangat. Inilah dugaan dan kesusahan menjadi rescuer haiwan gelandangan.

Kepada pelaku yang masih bebas. Tidakkah anda boleh tidur dengan tenang setelah menzaIimi dan mengani aya hingga ma ti makhluk lemah dan memerlukan perlindungan?

Rata-rata netizen menge cam perlakuan ke jam yang dilakukan dan berharap pelaku dapat ditang kap serta dikenakan tindakan yang setimpal.


Artikel ini disediakan oleh Media Cite Heboh. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Media Cite Heboh tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..