Mak mertua aku pun sokong tindakan aku pukuI isteri sebab dia meIawan cakap aku

Waktu anak aku jatuh tangga, wife aku marahkan aku. Aku cakap dia yang tak pandai jaga tapi dia Iawan aku balik. Aku tend4ng dia depan mak dia. Dia nangis – nangis berlakon tak henti. Nasib mak mertua tak marah aku, mak mertua marah wife aku tu. Dia kata wife aku patut diam bukan Iawan. Tengok mak mertua aku pun tahu jangan Iawan suami.

#Foto sekadar hiasan. Min, ni aku nak kongsi cerita sikit ni apa yang jadi dengan rumahtangga aku sekarang. Aku bukan nak bangga la, tapi aku lelaki yang bergeIar suami dan juga ayah.

Isteri aku ni jenis dia kuat nangis mudah terasa, aku marah sikit nangis. Mula – mula aku rasa kesian, mungkin dia nampak tu kelemahan aku, jadi sekarang bila dia nangis aku tak rasa apa da. Aku g4duh besar dengan isteri aku, hah sebelum kecam dengar cerita aku dulu.

Dulu sebelum aku dapat tau isteri aku mengandung, aku pernah tumbvk dia sampai pecah bibir dan dia dimasukkan ke ward gara – gara dia munt4h dar4h. Isteri aku ni pandai berlakon, pergh kalau masuk anugerah memang confirm menang.

Bila doktor check, isteri aku tak ada apa – apa tapi dia kata isteri aku mengandung. Sebelum tu ada entah apa badan kebajikan datang jumpa isteri aku suruh buat report tapi aku dah kata dia pandai belakon, nangis – nangis dia kata tak payah keruhkan keadaan.

Meluat aku. Tapi sejak aku dapat tahu isteri aku mengandung memang aku tak sentuh dia sebab aku fikir anak aku. Sekarang anak dah setahun lebih dah. Mula la keluar perangai s3tan dia tu.

Beberapa hari yang lalu aku g4duh dengan isteri aku, aku nak masak nasi dia kata tak payah buat biar dia yang buat, dia suruh aku pergi kejar solat maghrib sebab nak masuk waktu Isya’ dah.

Kebetulan la pula adik isteri aku ikut tido kat rumah sebab ada interview ntah apa tu. Aku marah la isteri aku pasal apa marah aku depan adik dia. Nampak sangat dia nak tunjuk dekat adik dia, yang dia controI suami.

Masa tu dia tengah bagi anak makan. Aku kata cuba arah aku, tetiba isteri aku panas la pulak. Dia kata,”aku buat tugas aku sebagai isteri,” dengan nada kasar tu. Nampak tak dia try hard nak tunjuk adik dia wife terbaik.

Kebetulan mak mertua aku sampai, mak mertua tamp4r wife aku, kalau tak memang puas hati aku. Tak payah tangan aku yang sampai dekat muka dia. Mak dia marah pasai dia Iawan aku.

Mak dia pun tahu tak boleh Iawan suami. Mula la dia dengan lakonan dia nangis – nangis. Tapi mak mertua aku tak termakan. Aku capai baju aku, aku keluar dari rumah tidur kat hotel.

Apa jadi perbincangan dorang kat rumah tu aku tak ambil peduli. Jam 6 petang tadi aku balik la rumah, macam biasa isteri aku tengah urus anak aku.

Boleh – boleh dia buat macam tak ade je. Aku ambil anak aku, aku biarkan wife aku dalam bilik biar dia fikir kesalahan dia. Aku ingat dia insaf rupanya tak, aku balik pun tak disambut, dia tegur aku pun tak.

Dia keluar menyapu kat ruang tamu. Aku naik atas nak mandi, masa aku tengah syok mandi aku dengar anak aku nangis, Allah anak aku jatuh dari tangga. Wife aku lari capai anak marah aku. Lahh salah aku pula, dia yang tak nak tegur dengan aku.

Kalau dia tegur aku dah tentu aku bagi anak kat dia. Lagi pun aku tak tahu anak aku tak pandai turun tangga. Patutnya wife aku naik atas ambil anak aku tu. Aku t3ngking dia balik, aku kata dia yang tak pandai jaga dan berhenti cari g4duh dengan aku.

Serius wife aku memang pandai belakon depan mak bapak dia. Dia Iawan aku, naik panas aku, aku c3kik, aku tend4ng dia depan mak dia. Dia nangis – nangis berlakon tak henti. Aku tak tahu apa yang dia cakap tak henti mulut dia bercakap.

S4kit telinga aku dengar bebeIan perempuan tu. Nasib mak dia tak marah aku, mak mertua marah wife aku tu. Dia kata wife aku patut diam bukan Iawan. Tengok mak mertua aku pun tahu jangan Iawan suami.

Sekarang ni aku lari dah dari rumah. menyampah tengok air mata palsu. Nasihat aku kepada isteri – isteri di luar sana jangan nak queen control sangat. Suami tetap suami. Jangan derh4ka sangat Iawan cakap. Syurga tu di bawah tapak kaki suami.

Komen Warganet :

Raden Galuh : Ex laki aku tamp4r aku sekali dua dalam pant4ng dulu teros polis serbu rumah kemudian angkut dia masuk lokap kat UK. Terus jadi banduan. Terus bapak aku suruh cerai. Kalau ko spesis pukuI bini ni, patut mamp0s kena giIis lori je. Dasar sampah masyarakat. Jijik aku laki kaki pukuI ni.

Susan Victoria Mayor : Aku nasihatkan bini kau tu ceraikan kau taIak tiga. Kalau taIak kat tangan bini kau dah lama kena cerai. Geram giIa aku baca luahan biad4p kau ni. Mak bini kau tu pun tak betul. Agak – agaklah, baik tak yah ada mak macam tu. Kau pukuI bini kau, kau rasa puas, esok – esok kau tua sape pun tanak jaga kau baru padan muka kau. Jantan tak guna

Atiqah Que Leong : Tak ade syurga pun kat kaki ko yang ada ner4ka je. Kalau ko ada rasa bersalah baik ko bertaubat, Minta maaf kat bini ko. Dan kalau anak ko pandai naik tangga pun ko tak tahu, nampak sangat semua bende ko bagi bini kau yang urus. Eh kalau aku ada kat situ la, memang aku dah tolong bini ko Iibas ko ni.

Azizi Bin Alias : Setelah baca kisah lelaki yang bajet suci ni, aku rasa dia cuma nak tegakkan benang basah. Sendiri perangai tak elok nak salahkan isteri dia. Semua lelaki faham bila dah berumahtangga wajib terima siapa isteri kita seadanya.

Sifat panas baran kau nak tutup konon isteri kau berlakon.. Dayus lah kau ni.. Depan mak mertua kau tend4ng dia. Lepas tu bangga.. Phuiii. Nanti bila isteri kau dah tak ada beribu sesalan datang dalam diri kau.

Aku dah rasa sesal walaupun aku tak pernah s4kiti arw4h isteri aku. Setiap perkara kecil yang buat aku s4kiti arw4h masa hayat dia buat aku rasa kesal sangat. LagiIah kau yang beIasah isteri kau..

Adriana Yatie : Hilangkan sifat baran kau. Jangan asyik nak salahkan bini je. Patutnya kau sama – sama tolong bini kau. Tengok juga kenapa bini tu jadi macam tu.. Bini kau tu jadi macam tu sebab sikap kau juga yang biad4p dengan dia.

Hati terus jadi keras .. Aku kalau jadi mak mertua kau.. Habis kau kena.. Anak aku orang sep4k teraj4ng depan mata, boleh plak biarkan, boleh plak backup menantu yang teruk perangai macam kau.

Tak kesian anak langsung, dekat anak kandung sendiri. Geram plak aku. Agak – agaklah nak jaga hati menantu ni. Kau tu nak ajar bini jangan sampai memukuI dan menc3kik. Ada caranya nak ajar.

Kalau dia buat report polis ni4ya kau kena lokap. Satu lagi aku nak komen, jangan tengok kesalahan bini kau kerana menderh4ka pada kau, kau jangan lupa kau tu menderh4ka pada Allah sebab kau buat dia macam tu.

Apa kata anda?