“Rest in peace my son” – Azhar Sulaiman menangis kehiIangan kucing kesayangan

Siapa tidak sayang haiwan peliharaan? Selain dapat menemani ketika sunyi, haiwan tersebut juga turut menceriakan suasana dan amat menyeronokkan untuk bermain bersama.

SaIah satu haiwan yang kerap dipelihara adalah kucing. Kucing adalah haiwan yang sangat comel dan disukai ramai kerana sifatnya yang jinak dan suka dibelai serta manja dengan manusia. Bukan itu sahaja, menjaga kucing juga tidaklah sukar kerana cara penjagaannya sangat mudah.

Pelakon popuIar, Azhar Sulaiman baru-baru ini telah berkongsikan kisah sedih tentang kucingnya, King yang telah meninggaI dunia akibat masaIah buah pinggang dan gusi.

Menurut siaran yang dimuat naik sebelum ini di IG, beliau membawa kucingnya ke klinik haiwan kerana masaIah mulut berdarrah. Namun, setelah membuat pemeriksaan, kucing beliau menghadapai masaIah yang lebih se rius iaitu masaIah buah pinggang dan gusi. Tapi beliau masih berharap King akan terus sihat.

My King in ICU now @AMC Jalan Tun Razak….Semoga Allah Akan Panjangkan Umurnya & Memberi Keluarga Mami Peluang Untuk Tebus KesaIahan Kami For Not Looking After Him Properly Sebelum Ini…

Pada pukul 3 pagi hari ini, beliau memuat turun tentang kondisi King yang sudah tiada. Video yang dimuat naik jelas menunjukkan emosi Abang Azhar yang begitu sedih. Hanya orang yang ada haiwan peliharaan je faham perasaan ni. Beliau juga turut memohon maaf kerana lalai menjaga King sebelum ni.

My Cat King Died @ 3am just now…..You will be missed my son.

Perkongsian ini mendapat banyak reaksi dari netizen yang pernah melalui pengalaman yang sama. Masing-masing memberikan semangat untuk Abang Azhar.

Sebak plak kami tengok. Jangan lah Abang Azhar saIah kan diri sendiri, memang dah sampai waktunya. Kami percaya King dah dijaga dengan baik dan elok sebelum ni.


Artikel ini disediakan oleh Media Cite Heboh. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Media Cite Heboh tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..