Sediakan bilik VIP dan tidak mengenakan bayaran, Chef Wan dipuji kerana bantu seorang ibu tunggal bersama 6 orang anak.

Pelakon dan Chef terkemuka Negara, Chef Wan memang dikenali sebagai seorang yang pemurah.

Hari ini melalui status yang dimuat naik di IG, beliau berkongsi kisah yang berlaku di restoran miliknya, De.Wan 1958 semalam.

Restoran mewah milik beliau ni bukan senang-senang je kalau nak pergi makan kat sana. Memang kena buat tempahan lebih awal dahulu. Menurut Chef Wan, seorang ibu tunggal datang bersama anak-anaknya tetapi disebabkan tempahan dibuat pada minit terakhir, pihak restoran tidak dapat menyediakan meja untuk 6 orang.

 

 

 

Selaku pemilik restoran, Chef Wan terus mengarahkan pengurusnya untuk menyediakan bilik VIP untuk si ibu dan anak-anak. Untuk pengetahuan bilik VIP adalah berharaga dari RM1500 ke atas.

Chef Wan juga bertindak untuk tidak mengenakan bayaran kepada wanita tersebut selepas mengetahui bahawa hari tersebut merupakan hari lahir anak gadisnya.

This single mother kata nak sangat bawa anak2 dia dine at my restaurant. Its a Last minute booking semalam.

As we are busy and we could not gave them a table of 6 i said to my manager as soon as one of the private room is empty please allocate them that room.

We could have reserve this for all our Corporate VIP or larger groups which usually would spent top money taking our set menus yang more luxurious and expensive.

Usually every night we do get all this wealthy clientels who want to spent nothing but the best to entertain their clientels or families or just friends.

But we dont mind loosing all that money instead i gave them this beautiful family to have that experience dining in this room.

Tak ada pulak mereka complain tak dapat meja kecil

Infact nak balik tu knowing is her daughter birthday and she a struggling single mother for a long time i said to my manager do not sent the bills to them but let me signed the bill as part of my entertainment expenses sedekah kepada anak2 yang tak berbapa ini

Hati saya berkata tak pe la Allah sent me once a while all this selfish people in my life that have no gratitude in their life except tahu nak menyusah kan orang sahaja tanpa memahami masalah orang lain.

 

Tak pe rugi satu meja atau dua tetapi sedekah saya nanti Allah balas kan dgn pahala di akhirat nanti!

Ingat tak dulu kisah Tan Sri laki bini yang juga bulan Ramadan masa buffet tak mahu duduk di meja bulat sampai kan dah bagi meja ber empat lepas tu di beri a platter of fresh fruits percuma pun masih not happy dan bilittle.

In the end saya taruk mereka cukup2 dgn telling them esok bila di Pandang Masyar bila Allah kumpul umat manusia boleh ke u all tell Allah i dont belong with all this 2nd class citizen simply because u want privacy and your own space?

Dah dapat meja ini bersyukur la pada Allah.

Ramai lagi yang nak buka puasa di sini on wait list berminggu pun tak dapat

Whats your problem ni Puan Sri?

Kasi kan …

Bulan Puasa boleh bersifat demanding mcm tu.

U know what we all have alot to learn in this life about kesabaran, jangan terlalu mementing kan diri sendiri serta hidup ini kita kena berkorban dan bertolak ansur sesama manusia!

Life is not all about u and u !

itulah yang dinamakan rezeki tak pernah salah alamat. bertuah ibu dan anak-anaknya bertemu insan yang pemurah dan peramah.semoga keberkatan sentiasa menjadi milik dato yang memahami kehidupan seorang single mother.

Terharu betul melihat kebaikan Chef Wan. Beliau seorang yang sangat menghormati kaum wanita. Lihatlah bagaimana beliau menjaga ibunya dan juga bekas lsterinya. Semoga diberikan kesihatan yang baik Chef Wan.

Para peminat turut tersentuh dan memuji tindakan Chef Wan.

 

Itulah yang dinamakan rezeki tak pernah salah alamat. bertuah ibu dan anak-anaknya bertemu insan yg pemurah dan peramah.semoga keberkatan sentiasa menjadi milik dato yang memahami kehidupan seorang single mother.

Beautiful heart dato’ semoga Allah banyakkan lagi rezeki dan kayakan dato chef wan, semoga ramai lagi mendapat kebaikan dan kemurahan hati dato.

 


Artikel ini disediakan oleh Media Cite Heboh. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Media Cite Heboh tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..