Su ami tidak hadir ke Mahkamah, sudah 4 bulan Lufya digan tung tak bertali

Baru-baru ini agak panas cerita mengenai rumah tangga Lufya Omar dan su ami Dr Che Muhammad Hafiz. Menurut Hafiz sebelum ini, dia telah mence raikan lsterinya Lufya menerusi aplikasi whatsApp.

Walau bagaimanapun, hari ini Hafiz tidak hadirkan diri untuk sebutan permohonan ce rai. Menurut Lufya, dia telah failkan permohonan ce rai pada bulan lalu dan mengakui sudah empat bulan dia digan tung tak bertali. Tambahnya, dia amat sukar untuk menghubungi Hafiz untuk berbincang.

“Dia juga tidak menjalankan tanggungjawab dengan baik terhadap saya dan anak kami. Sepatutnya perkara ini boleh diselesaikan tapi dia seolah-olah mahu melengahkan hal ini.

“Siapalah yang berkahwin mahu berce rai, tapi saya dapat petunjuk sebaliknya. Saya tidak mahu lagi terus berada dalam perkahwinan yang penuh tok sik ini,” katanya

Mahkamah telah menetapkan satu tarikh yang baru iaitu pada 18 November hadapan bagi kedua-dua pihak hadir dan memaklumkan prosiding boleh diteruskan Jawatankuasa Pendamai (JKP) dan Hakam.

Sebelum itu di laman IG milik Lufya, dia memuat naik tentang perasaannya pada ketika ini untuk anaknya Haura.

Maafkan mummy Haura..

Mummy rindu Haura..

Tapi mummy kene selesaikan segalanya untuk kebahagiaan hidup dan masa depan kita bersama.

Mummy tak mau Haura kekurangan kasih sayang dan keperluan. U deserved to be happy & live in a positive environment. Time will tell & heal us.

Wallahi mummy sayang Haura. I want u to be a good, kind hearted & well educated person. Moga umur mummy panjang untuk melihat anak mummy hidup bahagia nanti. Jadilah anak yang berilmu dengan akhlak yang baik. I miss u 

Ye lah, siapa yang nak berce rai, tambah lagi bila dah ada anak. Tapi kalau itu yang terbaik insyaAllah semuanya akan ok nanti. Kita doakan yang baik sahaja untuk diorg berdua ye.

Beberapa rakan artis Zulin Aziz dan Heliza Helmi turut sama menemani Lufya.

Video :


Artikel ini disediakan oleh Media Cite Heboh. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Media Cite Heboh tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..