Zarina Zainuddin dikenakan denda RM17 500, ini penjelasan oleh beliau.

Hari ini pelaokn Zarina Zainuddin telah dijatuhkan hukuman selepas Zarina mengaku bersaIah atas enam pertu duhan yang dibacakan terhadapnya.

Bagi pertu duhan pertama tertu duh dikenakan denda RM 3000; pertu duhan kedua (RM2,500); pertu duhan ketiga (RM3,000); pertu duhan keempat (RM2,500), pertu duhan kelima (RM3,000) manakala pertu duhan keenam (RM3,500).

Bagaimanapun Zarina telah memuat naik status di IG untuk menjelaskan apa yang telah berlaku.

 

 

Allhamdulillah.

Syukur nikmat Allah, Allah datangkan ujian. Kita REDHO.

Orang buat anaiya kat kita, Rehdo tak guna melawan pun.

Dia call kita tanya akak saya ni dah lama nak cantik macam akak saya nak pakai produk akak ..saya cakap akak kena tengok dulu kulit adik boleh boleh suggest apa produk yang sesuai ..okay kak saya datang kejap lagi ..bila berjumpa saya tengok kulitnya elok jer takde pun jeragat ke atau kulit kusam ..

Saya suggestkan whitening cleansing gel whitening toner dan moisturiser tapi dia cakap saya nak cerah kak saya taknak yang ni yang set percubaan ada tak sebab saya ada rm75 jer

saya cakap adik produk ni untuk kulit yang kusam yang ada jeragat kulit adik tak perlu pakai ni .. saya nak 3 in one tu jugak kak sebab kawan saya pakai cantik dah kulit dia .. yea ke .. tapi ambik lah toner dan moisturiser sekali ..nanti lainkali saya datang saya nak ni dulu ..akak ada lipstick baru cantik warnanya .. dia kata okay saya cuba lainkali saya datang saya beli yea kak .. terima kasih kak .. sama2 dik

selepas 3 minit satu team dtg kami dari kementerian kesihatan baru sebentar tadi puan ada menjual satu set produk tampa notifikasi (pendaftaran) jadi kami nak buat checking sekarang .. tercengang saya … Ya Allah awak ni aniaya saya betul awak yg nak beria nak beli lepas tu awak kenakan saya …saya mati2 ingat awak ni orang baik baik …

Jahatnya awak belakun macam tu kalau awak nak serbu pun datang jer tak payahlah berlakun macam tu sebab awak nak kenakan 6 pertuduhan awak buat macam ni

Saya sebenarnya dah tak meniaga lagi addura ni sgt cuma regular custumer jer saya jual tapi sebab cara awak tu meyakinkan saya terpedaya dan awak pun datang rumah saya bukan nya saya ada kedai lagi jual besar besaran setiap toko toko jamu pun takde produk saya ..

Produk saya ni sedang dalam proses pendaftaran sebab tu suplier yang daftarkan bukannya saya guna produk timbang kilo yea baik sikit cakap tu saya baca komen sesuka hati jer orang hentam tak tahu apa2 main cakap jer
produk saya tu tukar suplier baru jadi kena daftar balik bukannya racun..saya dah 20 tahun jual produk addura tak pernah customer complain ..sabar jer la susah2 cari duit.

Itu luahan yang dibuat oleh beliau. Walaubagaimanapun, beliau redha dengan ujian yang datang. Bagus kak Zarina. Semoga bisnes pulut kuning makin maju. Rakan-rakan artis banyak yang memberikan kata semangat untuk kak Zarina.

 


Artikel ini disediakan oleh Media Cite Heboh. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Media Cite Heboh tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..