Masa umur anak aku 6 bulan, tiba2 badan dia naik ruam bengkak busuk dan bernanah. Bila aku cek anak berjangkit HlV dari aku

Tapi lama kelamaan kudis itu bernanah dan berbau, anak aku demam panas, cirit birit yang teruk. Doktor beritahu, anak aku dapat peny4kit dari aku melalui susu badan yang aku bagi. Bekas suami tuduh  aku curang. Sehinggalah usia anak aku 8 bulan, anak aku pergi selamanya..


#Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum admin mohon hide kan.. Tujuan aku tulis dekat sini sebab aku tertarik dengan cerita kaum wanita yang sanggup  memaafkan suami mereka yang pernah terIanjur dengan alasan anak masih kecil dan masih sayangkan suami.

Aku nak tanyalah, adakah kamu yakin dengan keputusan kamu itu? Aku tergerak hati untuk berkongsi kisah hidup aku, mungkin jalan cerita ni panjang tapi bacalah sampai habis kerana aku ingin kongsikan cerita pasal ‘HlV’.

Aku mempunyai 2 orang anak, kakak berumur 6 tahun, arw4h adik(lelaki) pula berumur 11 bulan. Aku telah bercerai dengan suami selepas anak lelaki aku meninggaI kerana peny4kit yang bekas suami aku kongsikan kepada kami.

Sebelum berpisah, Bekas suami aku kant0i berz1na dengan perempuan lain ketika anak lelaki aku baru berumur 4 bulan. aku maafkan perbuatan suami aku dengan alasan paling b0doh seperti wanita Di luar sana iaitu alasan anak masih kecil dan masih sayangkan suami.


Suami aku berjanji takkan mengulanginya lagi dan aku percaya dengan janji B0DOH dia. Entah dia yang b0doh atau aku yang b0doh. Kehidupan aku lepas itu okay je sehinggalah anak lelaki baru masuk 6 bulan baru ujian datang kepada aku, badan anak berkudis dan aku menghantarnya ke kIinik tapi doktor kata mungkin sebab ruam dan anak garu sehingga menjadi kudis.

Tapi lama kelamaan kudis itu bernanah dan berbau, anak aku demam panas dan cirit birit yang teruk, aku bawak ke hospitaI dan doktor mengesahkan anak aku ade HlV, hanya Allah saja tahu perasaan aku masa tu. Aku pun check diri aku AND YESSS aku pun DAPAT!!!

Doktor beritahu, anak aku dapat peny4kit dari aku melalui susu badan yang aku bagi. Bekas suami aku menuduh aku curang dan mendapat peny4kit tu dari hasil kecurangan, bekas suami amat marah kerana dia pun dapat peny4kit itu tapi alhamdulillah anak perempuan aku tidak ade peny4kit itu.

Hari terus berlalu dan akhirnya anak lelaki aku meninggaI ketika 8 bulan, ketika selesai pengebuumian anak lelaki aku, bekas suami menangis – nangis dan meminta ampun kepada arw4h anak lelaki, dia cakap, ‘maaf kan papa, semua salah papa, kalau lah papa tak berz1na anak papa akan hidup lama’.

Selepas kami pulang ke rumah, aku bertanya kepada bekas suami adakah dia berz1na lagi dengan perempuan itu. Bekas suami mengaku yang dia masih berz1na dengan perempuan tu dan dapat peny4kit dari perempuan itu..


Aku terus pergi ke mahkamah untuk tuntut cerai dan akhirnya kami berpisah. Kes ni tak ambil masa yang lama sebab semuanya ada bukti dari pihak HospitaI. Sudah 3 bulan arw4h anak lelaki aku meninggaIkan aku dan bekas suami tidak habis – habis ajak berbaik dan ingin bersama – sama aku hingga dia pergi selamanya.

Aku tak akan sesekali kembali kepada penyebab kem4tian anak aku. Anak perempuan aku, aku serahkan kepada kakak aku kerana takut dia dijangkiti dari aku nanti. Andai boleh putar masa, aku tak akan maafkan bekas suami dan tinggalkan dia mesti anak aku masih hidup.

Bekas suami berz1na dengan orang yang sama dan mengaku dia dapat peny4kit tu dari hubungan terkutuk, selepas dia buat per4ngai kali kedua. Maafkan mama wahai anak – anak mama disebabkan ALASAN B0DOH yang MAMA MASIH SAYANGKAN PAPA DAN ANAK MASIH KECIL LAH, MAMA HILANG ANAK – ANAK MAMA.

Buat kaum wanita fikirlah masak – masak sebelum menerima suamimu yang pernah berz1na dan jangan sesekali gunakan alasan masih sayangkan suami dan anak masih kecil lagi kalau tak nak jadi seperti aku. Sebelum menerima semula buatlah check H1V sekali seminggu mane tahu si suami masih berz1na dengan perempuan lain lagi. Terima kasih admin sebab siarkan, doakan aku kuat jalani kehidupan sekarang tanpa anak – anak. Assalamualaikum

Komen W4rganet :


Jieha Amani : Salam takziah buat anak syurga.. Saya selalu cakap dngan suami saya. Saya kalau bab lain, saya boleh pertimbangkan lagi. Tapi kalau bab perempuan, curang.. Saya sanggup dia lepaskan saya takpa.. Insyallah boleh ja hidup dengan anak – anak.

Lela Omar : Allahuakbar.. sekarang sis dekat mana?? Macam mana kesihatan sis?? Allahuakbar.. moga sis baik – baik aje ya.. Allah sayang sis.. Betul.. Allah sayang sis sebab tu Allah bagi ujian ni pada sis.. Saya doakan moga sis terus kuat ya.. Salam takziah buat anak sis.. insyaAllah nanti dia akan tarik sis masuk syurga sama – sama dia.. Moga ada kebahagiaan buat sis lepas ni.

Auni Aziz : Allahurabbi. Sebab tu lah dalam Islam, lelaki atau perempuan yang dah berkahwin dan berz1na, hukvmnya rej4m sampai m4ti. Sebab mud4rat dia menyebabkan kem4tian pada orang lain. Saya harap dia hidup dalam penyesalan sepanjang hayat dia.. moga Allah beri kekuatan pada awak sis.

Dah baca, jangan lupa komen dan share ya. Terima kasih! Hantar kisah anda di sini -> https://hai.mehbaca.com/submit/

PERHATIAN : Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen – komen yang diberikan oleh pembaca. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis pembaca. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pembaca sendiri.


Apa kata anda?