Tak sangka rupanya ‘bank negara’ saya adalah suami orang

Saya ni kerja salon, pakai pun s3ksi – s3ksi dengan rambut perang. Saya bercinta dengan seorang lelaki yang sangat sempurna, muka handsome, poket tebal, apa yang saya nak mesti saya dapat. Sampailah satu hari kawan saya nampak gambar bf saya dengan perempuan lain iaitu isteri dia. Saya tak fikir panjang saya terus jumpa si isteri dan tunjukkan gambar mesra saya dan suaminya….

#Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum. Terima Kasih admin sebab siarkan cerita saya. Pertama sekali, saya nak bagitau yang saya ni bukannya orang yang baik – baik. Saya bekerja di salon, selalu pakai baju s3ksi, rambut pun perang. Saya selalu jumpa ramai orang dan akhirnya sangkut dengan seorang lelaki ni. Dia ni ada rupa, dompet pun tebal, kereta mewah dan ada company sendiri.

Tak lama kenal terus kapel. Sepanjang bersama, saya disajikan dengan kemewahan, duit, barang – barang branded dan banyak lagi. Bagi saya dia tak ada kekurangan. Walaupun kami tak selalu jumpa kononnya dia sibuk bekerja kerja, tak apa asal apa saya nak, saya dapat.

Nak dijadikan cerita, rakan saya ternampak facebook seorang perempuan ni, dia tanya saya, “tengok, lelaki ni macam boy kau kan”.  Oh my god! Selepas tu saya terus staIk sampai Iiang Iahad rupanya itu bini dia. 4 bulan saya berkasih sayang rupanya dengan laki orang anak dua lagi tu. Bergegar dunia, saya kecewa dan marah. Rasa nak je saya tamp4r – tamp4r bf sampai meninggaI.

Saya fikir – fikir lagi bagus saya pergi jumpa bini dia. Saya chat bini dia personal, saya cakap nak jumpa dia minta makeup sebab setelah dikenal pasti bini dia MUA. Saya berani jumpa bini dia sebab berani kerana benar kalau orang yang bersalah biasanya berani di belakang ja kan. Tapi sementara tu saya layan je bf tak guna tu macam biasa.

Bila saya berempat mata dengan bini dia. Firstly saya mintak maaf banyak – banyak dengan dia sebab saya sebenarnya bukan nak bermakeup tapi nak cakap hal yang lagi penting. Saya slow talk dengan dia. Saya direct to the point saya jujur selama ni laki dia main kayu 3 dengan saya dan saya baru dapat tahu status lelaki tu sebenarnya . Mulanya bini dia tak percaya bila saya bagi dia lihat gambar r0mantik kami, dia menangis.

Saya tenangkan dia, saya mintak dia dengar dulu saya cakap. Saya bagitau hal sebenar bukan nak suruh mereka bercerai berai tapi biarlah diselesaikan dengan baik. Mulanya dia tak nak dan dec1de fail cerai. Saya tau dari ri4k wajahnya mesti dia nak penamp4r saya. Tapi saya cakap elok – elok sebab ini bukan kehendak saya.

Walaupun saya tau saya bakal kehilangan ‘bank negara’ saya, saya tetap akan berundur. Sebab saya tau, kalau saya pilih terus bersama lelaki ni cepat atau lambat pasti nasib saya sama macam bini dia. Lama – lama, si bini setuju berenam mata antara saya dengan laki dia. Dia cakap semua ni demi anak – anaknya.

Satu hari saya panggil bf datang rumah saya, sampai je dia terus duduk di sofa. Saya pun duduk sebeIahnya, lepastu dari belakang bini dia datang duduk di sebeIahnya juga. Terk3jutnya dia terus berdiri sambil pegang kepala. Dia cakap dia boleh jelaskan apa yang berlaku. Serentak saya dengan bini dia cakap .. APA??? merah mukanya.. Dia jadi tak tentu arah. Saya tarik dia suruh duduk, lepas tu bini dia tanya dia “abang pilih siapa, saya dengan anak – anak atau pilih dia.” Si laki terdiam. “Jawab laaa.. !!!” bini dia teriak.

Dia masih diam. Masa tu bini dia menangis sambil ungkit semua peng0rbanannya. Segala makan, pakai, s4kitnya melahirkan anak – anaknya termasuklah zaman miskin dorang berdua. Suami dia masih diam. Paling saya ingat bini dia cakap, “abang, Allah satukan kita dalam ik4tan yang sah. Sebijak manapun abang khian4ti saya, ingatlah yang Allah tu maha melihat dan kifarah itu pasti.” Sampai nangis – nangis dia, akhirnya suami dia berdiri dan peIuk dia.

Perlahan – lahan dia cakap sama bini dia, “Macam mana pun saya tetap pilih awak”. Masa tu saya pun ikut nangis. Saya tahu sebenarnya di sebalik tangisan tu saya pun ikut terIuka. Tapi tak apalah, lebih baik saya terIuka daripada saya Iukakan 3 hati yang tak bersalah sekaligus runtvhkan rumahtangga orang. Lepastu saya cakap dengan dia, “saya harap lepas ni jangan kau ulang perkara sama. hargailah bini kau, ingat anak – anak.” Dia diam saja tunduk dan dia bawa bini dia pulang.

Lepas ja haritu dia tak ada hubungi sy. Acc wechatnya pun dia dah deIete. Saya pun sudah move on sebab memang saya silap juga tak siasat dulu latar belakang lelaki tu. Saya memang dari dulu paling anti suami curang ni, tak tau apa dorang cari. Saya pun tak tahu kenapa ada segelintir perempuan sanggup jadi kedua. Biar laki orang asal kaya sanggup jadi kedua demi kemewahan. Ada yang sanggup buat orang smpai bercerai – berai tanpa fikir anak – anak kecil demi kepentingan sendiri.

Sebenarnya perkara ni boleh dielakkan, janganlah asyik – asyik cakap sudah takdir sudah jod0h. Sepatutnya asal dapat tahu ja laki orang elakkan la, tamatkan sampai di situ. Kalau laki tu yang gatal jauhilah, sama macam kau jauhi dirimu dari orang giIa. Kalau laki tu cakap tak sehaluan dengan bini dia jangan percaya! Itu taktik dorang sebenarnya dia kegataIan! Tapi kalau kau sudah tahu tu laki orang lepastu kau nak jugak, tu kau yang kegataIan.

So please la pada perempuan – perempuan di luar sana. Berhati – hati laa.. Ingatlah yang Allah maha adil. Ingatlah kifarah itu pasti. Jangan rasa bangga dapat hak org, harini kau rasa menang esok lusa siapa tau terkena kat anak / cucu / keluarga kau. Banyak lagi bujang dalam dunia ni jangan ketandusan sangat nak laki orang. Sekian.. Salam

Komen Warganet :

Ummu Habib : Mula – mula baca kisah u ni saya susp3n seketika, ingatkan u orang yang saya fikirkan tapi jalan cerita tak sama. Cuma orang yang saya fikitkan tu juga kerja salon, berambut perang dan s3ksi. Tapi mungkin sekarang dia sudah bertudung. Maybe u kenal, siapa tahu. Saya harap orang yang saya fikirkan itu juga ambil sikap seperti u sis. Bukan berdiam diri bila tahu kedudukannya. Hari ini hari orang esok mungkin turn kita pulak.

Hidayah Harith : Baguslah awak berdepan sendiri dengan bini dia. Saya ade kenal sorang perempuan nama dia farah diana yang dah tau dah tu laki orang dari awal kenal tapi still lagi leh chat, ajak jumpa ajak, pergi makan sesama. haishhh tak paham dan best part is walaupun lepas 1 tahun lebih kot tak jumpa tup – tup laki tu mesej balik boleh lagi melayannnnnn.

Tak paham apa bende yang dia nak sebenarnya. Yang salah tu memanglahkan. Akhirnya bila kant0i cakap tak tahulah macam mana benda ni jadi dan nak explain. Paling best buat keputvsan tak kan teruskan hubungan lepas bini tu dah beranak dan tengok laki tu bahagia je dengan bini dia. Laki ni lagi ko melayan lagiIah naik minyak dia. Bajet – bajet leh madukan bini dia dengan perempuan tu. Akhirnya apa pun tak dapat.

Izzara Irene : Tahniah. Akak baca cerita ni sambil bayangkan awak orang yang macam mana. Jangan menilai manusia dari luaran sahaja. Walaupon awal – awal awak declare awak s3ksi, baju sendat tapi awak punyai sekeping hati yang baik. Akak doakan semoga awak bertemu dengan lelaki yang baik dan mampu meIindungi dan menyayangi awak sepenuh hati. Tahniah Miss. Awak berjaya mengelak dari menjadi punca rumahtangga orang lain cerai berai. Semoga Allah baIas kebaikan yang awak buat dengan memberikan kehidupan yang lebih baik.

Nor Farah QM : Tahniah sis, penampilan seseorang tak penting, bukan maksud s3ksi, pakai tak senonoh perangai pun bod0h. Bukan kerana pakai bertutup Iitup perangai pun bagus. Ada je yang macam ni, cakap tahu agama lah, bertutup Iitup bagai tapi hampeh, kuat menyondoI. Bagus sis sebab dah seIamatkan sebuah masjid dari runtvh. Semoga sis di berikan kebahagian yang lain bersama lelaki yang lebih baik dan dompet tebal.

Rosnizan Yakuldin : Saya bangga dengan ko sis, cubalah dunia ni ramai orang macam ko.. Semoga ko diberi kebahagiaan suatu hari nanti atas kebaikan dan pengertian ko ni. I’m proud of u girl..

Apa kata anda?